Darmowa dostawa
Darmowa dostawa kurierska zamówionych produktów obowiązuje dla kwoty zakupów powyżej 200zł.

Uszczelki płaskie silikonowe piankowe FDA

Znalezione produkty
status
materiał
symbol
kolor
szer.
[mm]
wys.
[mm]
j. opak.
cena
[zł]
szt.
silikon
BB-105105
biały
10 mm
10 mm
krążek 25 m
871,25
silikon
BB-10535
biały
10 mm
3 mm
krążek 50 m
1.079,50
silikon
BB-10555
biały
10 mm
5 mm
krążek 50 m
1.365,50
silikon
BB-15535
biały
15 mm
3 mm
krążek 50 m
1.398,50
silikon
BB-205105
biały
20 mm
10 mm
krążek 25 m
1.491,25
silikon
BB-20535
biały
20 mm
3 mm
krążek 50 m
1.622,50
silikon
BB-20555
biały
20 mm
5 mm
krążek 50 m
2.016,50
silikon
BB-305105
biały
30 mm
10 mm
krążek 25 m
2.116,25
silikon
BB-30555
biały
30 mm
5 mm
krążek 50 m
3.002,50

Uszczelki silikonowe piankowe w kolorze białym posiadają gładką powierzchnię i wykonane są w ścisłych tolerancjach wymiarowych zgodnie ze standardami ISO-3302-1, klasa E3. Wytłaczana i zwulkanizowana struktura komórkowa posiada mniej niż 10% otwartych komórek. Uszczelki mogą być wykorzystywane w kontakcie z żywnością. Posiadają certyfikat amerykańskiej Agencji Żywności i Leków (FDA) na zgodność ze standardem 21 CFR 177.2600.

Uszczelki piankowe zwane też silikonami gąbczastymi posiadają doskonałe własności uszczelniające, wysoki współczynnik odbojności i są świetnym izolatorem dźwięku. Ich najbardziej charakterystyczną cechą jest odporność na warunki atmosferyczne i starzenie w warunkach wysokiej temperatury, nawet do 2000°C. Ponadto są materiałem fizjologicznie czystym i obojętnym bakteriologicznie, jednak słabo odpornym na tłuszcze i oleje.

Uszczelki z silikonu piankowego posiadają trwałą sprężystość przy ściskaniu do 25%, są odporne na ściskanie oraz ścieranie dzięki zamkniętej powłoce zewnętrznej. Na szerszej powierzchni posiadają powłokę samoprzylepną wraz z krepową folią ochronną.

Charakterystyka techniczna:

  • gęstość: 350 +/- 10 kg/m3
  • twardość: 15 +/- 50° ShA
  • temperatura pracy: -400°C do +1800°C (krótkotrwale 2000°C)

Zastosowanie: przemysł farmaceutyczny i medyczny, urządzenia i maszyny w przemyśle spożywczym (linie produkcyjne w produkcji alkoholu, słodyczy, mleka, wędlin, pieczywa).