Uszczelki płaskie silikonowe piankowe FDA
Znalezione produkty[mm]
[mm]
[zł]
Uszczelki silikonowe piankowe w kolorze białym posiadają gładką powierzchnię i wykonane są w ścisłych tolerancjach wymiarowych zgodnie ze standardami ISO-3302-1, klasa E3. Wytłaczana i zwulkanizowana struktura komórkowa posiada mniej niż 10% otwartych komórek. Uszczelki mogą być wykorzystywane w kontakcie z żywnością. Posiadają certyfikat amerykańskiej Agencji Żywności i Leków (FDA) na zgodność ze standardem 21 CFR 177.2600.
Uszczelki piankowe zwane też silikonami gąbczastymi posiadają doskonałe własności uszczelniające, wysoki współczynnik odbojności i są świetnym izolatorem dźwięku. Ich najbardziej charakterystyczną cechą jest odporność na warunki atmosferyczne i starzenie w warunkach wysokiej temperatury, nawet do 2000°C. Ponadto są materiałem fizjologicznie czystym i obojętnym bakteriologicznie, jednak słabo odpornym na tłuszcze i oleje.
Uszczelki z silikonu piankowego posiadają trwałą sprężystość przy ściskaniu do 25%, są odporne na ściskanie oraz ścieranie dzięki zamkniętej powłoce zewnętrznej. Na szerszej powierzchni posiadają powłokę samoprzylepną wraz z krepową folią ochronną.
Charakterystyka techniczna:
- gęstość: 350 +/- 10 kg/m3
- twardość: 15 +/- 50° ShA
- temperatura pracy: -400°C do +1800°C (krótkotrwale 2000°C)
Zastosowanie: przemysł farmaceutyczny i medyczny, urządzenia i maszyny w przemyśle spożywczym (linie produkcyjne w produkcji alkoholu, słodyczy, mleka, wędlin, pieczywa).